Az Uniós törvények értelmében az Elfogadom gomb megnyomásával tudomásul veszi és elfogadja a cookie-k használatát a böngészőjében. További információ az Adatkezelési tájékoztatónkban található. 

Miért fontos bejáratni a hangfalakat? - Elmondjuk!

Miért fontos bejáratni a hangfalakat? - Elmondjuk!
Minden vásárlónk számára kiemeljük a megvásárolt hangfalak, hangszórók bejáratásának fontosságát. Nem elég megvenni! Ha gondját viseled, maximális lesz a zenei élmény is.

A hifi berendezések is meghálálják a törődést...

Amellett, hogy az erősítők, a lejátszók, a kábelek esetében is ugyanilyen fontos szerepe van, a hangfalak mindössze azért kaphatnak látszólag nagyobb jelentőséget, mivel ezeken keresztül szólal meg a rendszer a hallgató számára. A hangfalak, hangsugárzók esetében ez a procedúra azért szükséges, hogy a gyártásból kikerült termékek kissé merevebb pilléi, membránszélei lágyuljanak, átmozogjanak, ami aztán pontosabban, gyorsabban, részletgazdagabban tudja visszaadni a hangokat. Akárcsak az izmaink, melyeket sportolás előtt illik bemelegíteni, hogy aztán könnyedebben, rugalmasabban tudjunk mozogni.

Ugyanezt az elvet kell átültetnünk az elektronikával rendelkező termékekre és a kábelekre is. Az átfolyó áram és a hő hatására ezeknek az eszközöknek az alkatrészeiben csatlakozóiban, forrasztásaiban is lezajlik egyfajta fizikai, kémiai és agyagszerkezeti változás. Gondoljunk csak bele, a gyártás alkalmával ezek a részek „szűzen” kerülnek bele a termékbe, semmiféle hatás nem érte őket korábban, így hát teljesen természetes, hogy a működés során némi változás megy végbe bennük. Mégpedig csodás változás!

Ezek a hatások természetesen mind a hangfalak, hangszórók, mind az elektronikai komponensek esetében minimálisak, mégsem hanyagolható el a jelentőségük. Ezt pedig leginkább a gyakorlatban figyelhetjük meg. Az a rendszer, ami telepítéskor szépen szól, a bejáratás után képes újra meglepni a tulajdonosát egy még tisztább, finomabb hangzással.

Természetesen ez a jelenség az autóhifi hangszórókra, rendszerekre is érvényes. Ezért akár házimozi, akár autóhifi rendszert telepítünk, szerelünk be, javasoljuk a rendszer bejáratás utáni újra hangolását, hogy megkapjuk azt a végső hangzást, amelyre a jól összeválogatott komponensek együtt valójában képesek.

A bejáratás és a hangolás további érdekessége, hogy nem csak az új termékek igénylik, hanem abban az esetben is érdemes időt szánni rá, ha néhány hétig használaton kívül áll a rendszer.  Mint minden, ezek az eszközök is meghálálják a törődést! Szeresd, gondozd és hallgasd sokat a hifi rendszeredet, hogy meg tudja mutatni a legszebb hangzását!