Az Uniós törvények értelmében az Elfogadom gomb megnyomásával tudomásul veszi és elfogadja a cookie-k használatát a böngészőjében. További információ az Adatkezelési tájékoztatónkban található. Ünnepi nyitva tartásunk: április 19 - 22-ig ZÁRVA! Nyitás: április 23 reggel 8:00!

Termékek Menü

Tippek és trükkök

Olvasd el a Paradox Autóhifi tippjeit, beszerelési és vásárlási tanácsait! Amennyiben további kérdésed van, kollégáink nyitvatartási időben ingyenes szakmai tanácsokkal segítenek.

Koncert közben a büfében állsz, vagy a színpaddal szemben?


2014-11-14 11:23:25

Az alábbiakban szeretnénk megosztani néhány egyszerű, de fontos információt a hangszórók kiválasztásával és elhelyezésével kapcsolatban, hogy a jó hangzás ne a véletlen műve legyen.

Bővebben 

 

 

Minden, amit az autó erősítőkről tudni érdemes


2014-10-14 12:15:23

Az autóhifi erősítő alapvető funkciója, hogy javítsa a rendszer hangminőségét. Természetesen hozzáad a hangerőhöz is, de a széles körben elterjedt tévhittel ellentétben az autóhifi nem attól jó, hogy hangos, hanem hogy vezetés közben olyan érzésed van, hogy egy komplett zenekar játszik előtted élőben.

Bővebben 

 

 

7+3 tipp, hogyan válaszd ki a tökéletes 2 dines fejegységet


2014-07-15 11:42:18

Minden autó más, és mindenkinek mást jelent a tökéletes fejegység. Egy ilyen készülék beszerzése azonban nem kis döntés, így jól teszed, ha alaposan átgondolod, mire is van valójában szükséged, mielőtt feleslegesen költenél nem használt funkciókra – vagy elégedetlen lennél a kiválasztott autórádió minőségével.

Bővebben 

 

Autóhifi szerelés előtt mindig kérj tanácsot!

2014-07-15 11:34:26


Mindenkinek más a véleménye és az elképzelése az autóhifiről. Ez természetes és senkire sem szeretnénk ráerőltetni az akaratunkat. Amennyiben tanácstalan vagy, keress meg minket, és mi egy fillér tanácsadási díj nélkül szívesen segítünk a rendszer megtervezésében. Természetesen a legjobb, ha személyesen keresel meg minket, mert így – látva az autódat és tudva a zenei ízlésedet – tudjuk a legjobbat kihozni az elképzelésedből. Ne feledd: a cél az, hogy a legjobb hifit kapd, amit hosszútávon – akár hosszú évekig – tudsz élvezni! Azért néhány alapvető dolgot leírok, amit szerintem érdemes megfogadnod.

Autóhifi boltunk, beszerelő műhelyünk 

 

 

jékozódj a szakműhelyes autóhifi beszerelés előnyeiről!

2014-07-15 11:33:46


Tudom, most azt gondolod, hogy magunkat ajánljuk – ez részben igaz is –, de kizárólag az vezérel, hogy te és az autód biztonságban legyetek. Hidd el egy rossz bekötés miatt nem jó grillcsirkének lenni a saját kocsidban! Természetesen nem kötelező minket választanod, de legalább hivatalos beszerelő szakműhelyt válassz, hogy minden rendben legyen.

Autóhifi online segítségnyújtás 

 

 

Legyen biztosításod az autóhifi beszerelésre!

2014-07-15 11:33:01


Az autóhifi beszerelés komoly villamossági/elektronikai munkával jár, mely szakműhelyen kívül történő beépítés esetén jár némi kockázattal. Mindig legyen biztosításod az esetleges károk ellen. Mi ugyan bízunk saját 15 éves szakértelmünkben, de a Te megnyugtatásodra autónként 5.000.000 (5 millió) forintos felelősség biztosítással rendelkezünk. Ez teljes körű garanciát jelent számodra, így nem kell tartanod attól, hogy bármi baj történhet a féltett autóddal.

Autóhifi beszerelés szolgáltatásunk 

 

 

Válassz egyszerűen bővíthető hifi rendszert!

2014-07-15 11:32:20


Az alap-, közép- és felsőkategóriás rendszerek között nem feltétlenül több százezres a különbség. Elég csak annyit mondanom, hogyha rendelkezel egy közepes rendszerrel, ami első hangszóró szettből, 4 csatornás erősítőből és egy mélyládából áll akkor nem sok pénz kell hozzá, hogy 2 db 2 csatornás erősítőre (vagy 2 csatorna + monoblokk) cserélve nagyságrendekkel jobb rendszert varázsolj belőle. Amennyiben az első hangszóró szetthez jobb minőségű RCA jelkábelre cseréled a meglévőt, már ott hallható lesz a változás. A rendszer összeállításához, vagy fejlesztéséhez mindenképpen kérj ingyenes szakmai tanácsot – akár tőlünk is.

 

 

Ügyelj, hová teszel autó-hifi hangszórókat!

 

2014-07-15 11:31:47


Sokan azzal kezdik az építést, hogy vesznek hátra egy pár ovál hangszórót a kalaptartóba. Vezetés közben én inkább elől szoktam ülni és nem hátul. Meglepő, de egy jó első hangszóró szettel sokkal jobb eredményt érhetünk el - és a rendszerünk is bővíthető marad. Gondolj csak bele! Ha lesz ovál hangszóród, akkor nem rakhatsz be ládát, de ha mégis raksz, akkor a kettő erősen üti egymást és dobálod ki a pénzt az ablakon. Tehát első lépés: legyen jó első hangszóró szetted!

 

Autó hifid nyújtsa az élő koncert élményét!

2014-07-15 11:31:07


A zenehallgatás célja az, hogy az élő koncerten hallottakat reprodukáljuk. Képzeld csak el ott vagy a koncerten a színpad előtt és élvezed az igen jó zenét. Észrevetted, hogy mindenki előtted zenél? Az autóban is ezt szeretnénk elérni – ezért sem szoktunk hátra tenni hangszórót, ami elrontja a színpadképet. Tehát ha reprodukálunk, akkor tegyük azt helyesen!

 

 

Az autóhifi minősége nem függ az autó korától!

2014-07-15 11:30:49


Szeretném hangsúlyozni, hogy a hifit nem a kocsidnak veszed, hanem magadnak! Természetes, hogy minden kocsiba tudunk jó zenét rakni. Egy jó rendszert pedig nem kell kiengedned a kezeid közül, hiszen magaddal viheted a következő autódba. Vigyázz rá, mert végre egy komoly hifid van!

 

 

Ne a wattokkal foglalkozz az autó-hifi nem erről szól!

2014-07-15 11:30:29


Sokan választanak 4×50 wattos rádiót és 1000 wattos erősítőt, meg egy mega-brutál hangszórót 2 kilowattal. Hagyjuk ezt! A zene úgy fog a legjobban összeállni, ha megfelelő komponenseket válogatsz össze. Ez úgy történik, hogy a rendszer minden elemét azonos szintről szedjük össze. Nem javasolt egy alacsony kategóriás rádiót egy csúcs hangszóróval összerakni, mert a végeredmény alacsony kategóriás lesz. Tehát a fapados autórádió + csúcs hangszóró = fapados hang. És természetesen ez fordítva is igaz. Csúcs autórádió + fapados hangszóró = fapados hang. Az előző példát veszem most alapul. Veszek egy 100.000 forintos rádiót és mellé egy hangszórót az ajtóba 10.000-ért. Ebből aztán nem igazán lesz zene. Én a pénzt máshogy költeném el. Vennék egy kb. 30.000 forintos rádiót 2 pár RCA kimenettel, hozzá egy jó első szettet 30.000 körül, egy 4 csatornás erősítőt kb. 30 ezerért és a fennmaradó pénzből meg vennék a rendszerhez illő kábeleket. Mit értem el ezzel? Annyit, hogy a csúcs rádió + fapad hangszóró összeállítás csak a zene negyedét juttatja el a hallójáratodhoz az erősítős rendszernél pedig a zene már szinte tapintható lesz, és már-már hasonló élményben lesz részed, mint egy koncerten. Feláll a szőr a hátamon, ha csak belegondolok! Huhh, ez igazán jó érzés! Azt kívánom neked, hogy te is tapasztald meg a minőségi zenehallgatást, mert fantasztikus élmény! A későbbiekben tudod bővíteni a rendszert egy mélyládával, ami teljessé teszi az élményt, mégpedig azzal, hogy bevezet téged a 100 Hz alatti hangok birodalmába.

 

 

Az autóhifi mélyládát csak kipróbálva vedd meg!

2014-07-15 11:29:54


Ez azért fontos, mert a világ összes boltjában meg lehet hallgatni a ládát, de ez nekünk nem elég! Fontos, hogy csak a saját kocsidban a saját rendszereddel tudod eldönteni, hogy a sok doboz közül melyik is kell neked. Többen azt mondják, hogy úgysem hallják a különbséget. Dehogynem! Azonnal hallható a dolog! Sokan nem hisznek a saját fülüknek, de képzeld csak el, hogy így biztosan a legjobb ládát viheted haza! Vannak ügyfeleink, akik 2 órát is eltöltenek a ládák próbálgatásával. Annyi mélynyomó van raktáron, hogy nem is tudom megszámolni, és te mindet meghallgathatod.

Mélyláda választékunk

 

 

 

Fektess hangsúlyt a minőségi auto-hifi kábelekre!

2014-07-15 11:29:20


Sikeresen összeválogattuk az ügyféllel a rendszer minden komponensét. Egy igen jó jazz-hallgatós rendszerre voltunk ráhangolódva, és ekkor jött a hidegzuhany. Az ügyfél azt mondta, hogy elég lesz neki a legolcsóbb kábelcsomag is. Döbbenten álltunk előtte, mert tudtuk, hogy így nem fog elégedetten távozni. Végül is nem engedtem, hogy megvalósítsa ezt a faramuci elképzelést, mert sajnos a megfelelő kábelek hiányában nem tudtam volna garantálni neki a megálmodott minőséget. A javaslatom az volt, hogy amennyiben ragaszkodik a gyengébb kábelekhez akkor olcsóbb komponenseket válasszon hozzá. Azonnal megértette, hogy minket nem a pénz vezérelt, hanem az, hogy minden azonos szinten legyen, és ne legyenek gyenge pontok a rendszerben. Örülünk neki, hogy megvásárolod a felsőkategóriás erősítőt, de ha vacak kábeleket akarsz hozzá venni, akkor sajnáljuk, de vagy tekints el a csúcs erősítőtől vagy megfogadod a javaslatunkat. Tapasztalt autóhifis kollegáim azt szokták mondani, hogy egy rendszer bekerülési árának minimum a 10 %-át kábelekre kell költeni. Tehát ha veszel egy 300 ezres rendszert, akkor bizony a kábel minimum 30.000 körül lesz.

RCA jelkábel árak 

 

 

Az autóhifi erősítő tápellátásának fontossága!

2014-07-15 11:27:30


Izmos akkumulátorok és hatalmas kondik jutnak most az eszetekbe. Ezek nagyon fontosak, de csak indokolt esetekben. Tegyük be a rendszert és nézzük meg pontosan az áramfelvételt, utána kiszámítható, hogy mit is kell nekünk igazán. A vastagabb tápkábelek itt is igazán fontosak. Ha még nem volt alkalmad megfogni egy vékony kábelre kötött hatalmas erősítő pozitív vezetékét, akkor nem is tudhatod, hogy mennyire melegszik. Tudod az energia nem vész el, csak átalakul. Szóval, ha nem elég vastag a tápkábelünk, akkor nem kap elég áramot a kedvencünk, és így megint csak a zene egynegyede jut el hozzánk, és a dinamikát el is felejthetjük. Itt megemlítem, hogyha túlmelegszik egy kábel, akkor csak bízhatunk benne, hogy nem tesz kárt az autónkban. Nagyon csúnya látvány, amikor a kábel útján végig a küszöbborítás alól jön a füst.

Autóhifi tápkábel árak 

 

 

Jó autóhifi rendszerhez és a csendes autóhoz precízen szigetelj!

2014-07-15 11:26:53


Nagyon fontos, hogy a kiválasztott hangszórónak a legjobb helyet alakítsuk ki. Ez olyan, mint a repülőn az első osztály. A hangszóró szereti, ha jól érzi magát, és hálából remek muzsikával ajándékoz meg minket. A butil alapú bitumen lap azért fontos, mert a gyenge ajtólemezek hullámzó mozgása nem tesz jót a zenének. Ez pontosan olyan, mint a szobai hifi. Egy műanyag dobozba zárt hangsugárzó nem lesz képes ellátni a feladatát úgy, mint egy megfelelően méretezett fadobozba helyezett társa. Megfelelően – nem túlzóan – kell szigetelni az ajtót és máris legalább kétszeres lesz a javulás. Akik már elvégeztették velünk ezt a műveletet, azok széles mosollyal távoztak, mert nemcsak jobban szólt a rendszerük, de az autójuk is jóval kevesebb külső zajt engedett be.

 

 

 

Ajtó hangszóróid helye ajtópanellel egyedileg is kialakítható!

 

2014-07-15 11:25:47


Sok esetben kerülünk szembe olyan ajtókkal, ahol semmilyen hangszóró hely nincs kialakítva. Két eset lehetséges, az olcsóbb verziónál elkészül egy sima kárpitozott hangszóró kiemelő vagy az igényesebb megoldást kedvelők egy szépen kivitelezett – az ajtó kárpitozásához és formavilágához illeszkedő – egyedi ajtópanelt kapnak. Ezekből találsz néhány példát a referenciák között. Ezek a panelek minden esetben egyedileg készülnek és személyesen beszéljük meg a kívánt szín- és formavilágot.

Ajtópanel beépítés képek 

 

 

Válassz jól megtervezett autó-hifi mélyládát!

2014-07-15 11:25:04


Több cégnek is mi tervezünk mélyládát, amelyek később – a sorozatgyártás után – az ország többi szaküzletében is kaphatók lesznek. Ezekre nagyon büszkék vagyunk, mert ha dicsérik a ládát, akkor egy kicsit minket is dicsérnek. Ebben is nagy tapasztalatra tettünk szert, ami azért kedvező, mert az ügyfeleink egyedi elképzeléseit az autó akusztikájához tudjuk illeszteni. Így elmondható az, hogy egy olyan mélyládát terveztünk, amely tökéletesen szól az adott autóban, és kiválóan illeszkedik a rendszerünkhöz. Ezek után jön a mélyláda kárpitozása, melyhez bőséges kínálatunkból több szín és anyag között tudsz válogatni.

 

 

 

 

 

 

HELP DOBOZ

Legyél viszonteladónk, a piacon a legjobb lehetőségekkel! 

->Részletekért kattints ide<-

 Telefon: +36 20 495 0050
Nap terméke

Ingyen szállítással

Hangszóró féláron

Raktáron
28.980 Ft 22.985 Ft
Termék összehasonlító
Facebook rajongók