Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0
Kategóriák / Termékek

7+3 tipp, hogyan válaszd ki a tökéletes 2 dines fejegységet

Minden autó más, és mindenkinek mást jelent a tökéletes fejegység. Egy ilyen készülék beszerzése azonban nem kis döntés, így jól teszed, ha alaposan átgondolod, mire is van valójában szükséged, mielőtt feleslegesen költenél nem használt funkciókra – vagy elégedetlen lennél a kiválasztott autórádió minőségével.

Hogy megkönnyítsem a helyzetedet, összeírtam egy listát, mire figyelj, miközben az autórádió-kínálatot böngészed. Ha rászánod az időt, és végigolvasod ezeket a szempontokat, egész biztosan nem érhet csalódás.

1.    Mi a különbség a 2 dines autórádió és a 2 dines multimédiás fejegység között?

 A normál 2 dines autórádió megjelenését tekintve dupla magasságú, mint a klasszikusan ismert fejegységek. Tudásukat tekintve pedig márkától, árkategóriától függően nagyjából azonosak. Ha szeretnél egyéb, olyan luxusélményt nyújtó funkciót, mint például a nagyméretű grafikus kijelző, a videófájlok lejátszása, illetve a beépített navigáció, akkor Te egy multimédiás fejegységre vágysz. Ezek kiválasztása a klasszikus 2 dines fejegységeknél bonyolultabb: egy későbbi cikkemben részletesen tárgyalom, mit kell tudni az ilyen komplex eszközökről. Most maradjunk a dupla dines autórádióknál.

Így válassz fejegységet

Az autórádiók 4 alapvető fajtája

Ha multimédiában gondolkozol, feltétlenül tájékozódj szakembereinknél, hogy melyiket érdemes választani: Elérhetőségeink ITT!

2.    Bluetooth- és telefoncsatlakoztatás

 Szeretnél Bluetooth kihangosítóval telefonálni vagy zenét hallgatni az autódban a telefonodról? Ami a telefonálást illeti, ez erősen javasolt, hiszen egyre magasabbra kúsznak a büntetési tarifák…

3.    CD, USB vagy mindkettő?

 Szeretnél CD lemezeket is lejátszani vagy elegendő, ha USB-ről megy a zene?

 

4.    Fájlformátumok

 Végleges választás előtt mindenképpen járj utána, hogy a kiszemelt 2 dines készülék milyen fájlformátumokat olvas. Sajnos, nem minden készülék olvas pl. FLAC-et, WAV-ot, amik viszont gyakran használt formátumok. Ne hanyagold el ezt a részletet.

5.    A műszerfal színei

 Fontos, hogy színben illeszkedjen a dupladines fejegységed a műszerfal világításhoz? Bár sok készüléken már színek ezreiből válogathatsz, előfordulnak olyan autórádiók, melyeken a gombsor csupán néhány fix színben létezik.

6.    Beszerelési méretek. Ez nagyon fontos!

 Lényeges kérdés, hogy mekkora hely van a készülék számára a műszerfalon. Minden esetben kérdezz meg szakembert arról, hogy az általad választott készülék beszerelhető-e az autódba! A szemmérték itt kevés. Ne csüggedj akkor sem, ha csak 1 din helyed van, de többre vágysz! A megoldás ilyenkor a kinyíló monitoros készülék. Ezek azonban már minden esetben multimédiás készülékek sok-sok extrával.

7.    Kormányról vezérelt rádió

 Jelenleg van gyári kormányvezérlésed (kormányról nyomkodható a hangerő, rádiócsatorna-váltás stb.), és ha igen, szeretnéd-e megtartani? Ha van, és szeretnéd megtartani a dupla dines fejegység beszerelése után is, akkor, sajnos, mindenképpen magasabb költségekkel kell számolnod. Mivel a gyári rendszerrel egyik fejegység sem tud kommunikálni, szükséges az összekapcsoláshoz egy multikormány-vezérlő interfész (csatlakozó) megvásárlása.

 

3 bónusz tudnivaló, hogy biztosan ne érjenek meglepetések

●     Tájékozódj a beszerelés járulékos költségeiről

 A beszerelésnek mindig van járulékos költsége, mégpedig a rádiókeret és egy átalakító csatlakozó (iso csatlakozó ennek a becsületes neve). Ez, sajnos, nem része a készüléknek, mert a szükséges keret függ az autó márkájától, típusától, évjáratától. Így ez a kiegészítő mindig egyedileg kerül meghatározásra. 

●     Ha fontos a minőség...

 Jó minőségű, márkás fejegységgel minden esetben jobban fognak szólni a gyári hangszórók, mint egy gyári autórádióval. 

●     Rendszerbővítési lehetőségek

 RCA csatlakozással mindegyik multimédiás fejegység el van látva, így, ha erősítővel, mélyládával szeretnéd bővíteni a rendszert, bármikor megteheted.

Ha végiggondolod a fenti szempontokat, és úgy érzed, született egy határozott elképzelésed álmaid 2 dines autórádiójáról, akkor egészen biztos, hogy sikerül azt a modellt kiválasztani, ami a leginkább megfelel az igényeidnek. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi melyiket választanánk a termékek pontos ismeretében, akkor keress minket bátran.

info@paradoxhifi.hu

Fejegységeink, multimédiás készülékeink között itt válogathatsz:

Autórádiók, fejegységek, multimédiás készülékek ITT!

 

 

HELP DOBOZ
LEVELET ÍROK
 Telefon: +36 20 495 0050
Termék összehasonlító
Facebook rajongók
Top termékek